WEDSTRIJD Futsal Topsport Antwerpen - Squadra Mouscron  10 - 7  (3-3)

DATUM 03-03-2017  21:15

DOELPUNTEN 7' Bouzambou 1-0, 8' Bouzambou 2-0, 15' Darri 3-0, 15' Vanackre 3-1, 16' Ghislandi 3-2, 17' Greco M. 3-3, 25' Nesen 4-3, 26' Bouzambou 5-3, 26' Darri 6-3, 27' Greco M. 6-4, 28' Yachou 7-4, 32' Greco A. 7-5, 37' Bouri 8-5, 37' Zaaf 9-5, 38' Six 9-6, 38' Greco M. 9-7, 39' Nesen 10-7

VERSLAG Onze beloften zetten de misstap van vorige week recht hoewel er weinig inspiratie en drive sprak uit hun vertoning. Derde doelman Wissam Satiss verdedigde heel de partij het Antwerpse doel bij afwezigheid van de gekwetste Naigen Gomes. Hij werd meteen ook opgevist als doublure in de eerste ploeg: een mooie ervaring voor dit 16jarige talent.

Karim Bachar selecteerde verder Anass Hadri (°1998) en Ibrahim Ben Sellam (°1995) uit de beloftekern. Karim Bachar kon bijna op zijn normale kern rekenen voor deze wedstrijd tegen de op twee na laatste uit het klassement. Alleen Yassine Achabar bleef nog geblesseerd aan de kant. Bilal Amin geraakte in laatste instantie ook niet honderd procent fit en miste zo de selectie.

Squadra Mouscron deed een goede zaak vorige week door thuis te winnen van Morlanwelz. Hekkensluiter ZVK Meeuwen bengelt aan de staart van het klassement met 8 punten ( waarvan maar liefst 3 tegen FT Antwerpen omwille van een bondsbeslissing over een niet speelgerechtigde speler!). Het Waalse team wordt geleid door Nicolas Greco en telt nog twee bedrijvige ‘Greco’s’ in de rangen. Bij FT Antwerpen is vooral doelman David Morant bekend, die jarenlang het Antwerpse doel verdedigde maar zijn lange carrière startte bij Donaldson Mouscron. De inmiddels bijna 40jarige doelman wordt nog altijd bij de besten in België gerekend.

Karim Bachar koos voor Bilal Zemmouri in doel, Mohamed Darri, Said Bouzambou, Jawad Yachou en Ali Bouri. Mouscron opende de partij met David Morant, Maximilien en Adriano Greco, Jurlina en Six. De eerste periode werd vooral gekleurd door slordigheden aan beide kanten. Op een eerste poging op doel was het bijna drie minuten wachten, toen Yachou zijn schot voorlangs zag gaan. Een schot van Darri werd door Morant met één hand afgeweerd. Na ruim 5 minuten noteerden we verrast een eerste poging van Mouscron met een punter van Hrvoje Kuninec, die via de staak naast ging. IN zijn eerste wisselbeurt viel Nesen op: zijn inzet sloeg echter wat over naar de foute kant en dat bracht de foutenlast in enkele seconden op 4. Na goed 6 minuten wist Hamza Zaaf de bal te onderscheppen en hij bediende gepast Bouzambou die proper naast de staak in doel mikte.

6’44” minuut : Saïd Bouzambou : 1 – 0

Een wat aangeslagen Mouscron liet zich vijftien seconden na de spelhervatting alweer de bal afsnoepen nu door Nesen. Met een gemeten assist in de loop van Bouzambou maakte deze laatste een van zijn simpelste doelpunten van de voorbije weken.

7’05” minuut : Saïd Bouzambou : 2 – 0

Nesen wilde de match nu helemaal openbreken en joeg naar iedere bal. Zo begrepen de refs het niet altijd en in de 8ste minuut werd hij opnieuw afgefloten voor alweer de vijfde fout. FT Antwerpen kende nu wel een sterke periode in deze match. Knap kaatsen van Yachou met Bouzambou bracht Jawad oog in oog met Morant, maar die wist in corner te werken. Coach Greco koos voor de forcing en bracht naamgenoot Maximilien Greco als vliegende doelman bij elke fase in balbezit. In een eerste fase leken de bezoekers zich wat ongedisciplineerd te gaan gedragen met deze man-meer situatie. Dat bracht ook de Antwerpse organisatie uit evenwicht en slordigheden stapelden zich opnieuw op. Tijd voor een time-out. Wat later testte Yachou de reflexen van Morant, maar die keerde opnieuw met één hand de pegel. Bij een snelle uitbraak van de bezoekers leek de aansluitingstreffer een feit maar met een duivelse inspanning remonteerde Bouzambou zijn tegenstander en met Zemmouri wist hij erger te vermijden. Al na 14 minuten viel de 6de fout, alweer onnodig op de helft van de tegenstanders. Even goed ging de bal op de tienmeterstip en Six zou de klus gaan klaren. Hij mikte de bal echter ruim anderhalve meter buiten het doelkader en weg was de kans. De tegenaanval leverde een hoekschop op die door Yachou bij Mohamed Darri werd afgeleverd. Darri aarzelde niet en haalde verschroeiend uit met een gekruiste pegel naar de verste staak. Morant was verrast.

14’20” minuut : Mohamed Darri : 3 – 0

De supporters verwachtten dat de wedstrijd nu gespeeld zou zijn en leunden al wat achterover om te genieten van de show die dan logischerwijs volgt. Dat pakte echter helemaal anders uit. Mouscron weerde zich al een kat in een zak en FT Antwerpen vond geen antwoorden. De openingstreffer voor de bezoekers viel wat gelukkig. Een wegkaatsende bal belandde voor de voet van Adriano Greco en die haalde meteen uit.

14’55” minuut : Adriano Greco : 3 – 1

Minder dan een minuut later schakelde Ghislandi na corner sterk om en hij kon op Zemmouri af gaan. Bilal kreeg geen controle over het schot en meteen was de aansluitingstreffer een feit.

15’40” minuut : Marvin Ghislandi : 3 – 2

Een halve minuut later kon Zemmouri de gelijkmaker met moeite vermijden door met gestrekte arm het schot uit de tweede lijn in corner te duwen. Jurlina leverde in bij Maximilien Greco en die zag de botsende bal in doel stuiteren.

16’28” minuut : Maximilien Greco : 3 – 3

Mouscron ging meteen op zoek naar meer want FT Antwerpen leek aangeschoten wild, maar op karakter, ondermeer van Nesen die in de partij groeide, bleef de stand ongewijzigd tot de rust.

Ruststand: 3 – 3

Bachar startte met Nesen voor Yachou en verder dezelfde basis . Greco wijzigde zijn basisselectie niet. Zijn intenties waren zonneklaar: er was blijkbaar wat te halen in Antwerpen voor het bescheiden maar zeer gemotiveerde Mouscron. In de 21ste minuut was het bijna Bingo bij een snelle uitbraak. Zemmouri was geklopt en de bal schoot naar het verlaten doel. Met doodsverachting gooide Nesen zich nog achter de bal aan en wist glijdend het doelpunt op de lijn af te wentelen. Een halve omhaal van Adriano zeilde een 30 centimeter over de deklat en even later opnieuw voor doel moest Zemmouri al zijn talent in de strijd gooien om deze Greco van een verdiende voorsprong te houden. En juist als de supporters met wanhoop in de ogen naar elkaar beginnen te kijken, slaat de Antwerpse turbo even aan. Met een combinatie van Nesen die kaatst met Bouzambou en dan centraal door de defensie snijdt is de voorsprong opnieuw een feit.

25’06” minuut : Dimitri Nesen : 4 – 3

Een volgende snelle combinatie begint bij Darri, via Bouri om tenslotte Bouzambou voor doel af te zetten. Niet meer te missen!

25’37” minuut : Saïd Bouzambou : 5 – 3

En dan is er de kers op de taart. Mohamed Darri wordt centraal aangespeeld, zo’n tien meter van het doel. Hij maakt een flitsende voetbeweging en haalt vervolgens in dezelfde beweging staalhard uit. Schitterend en de tribunes enthousiast overeind. Topfutsal!

25’52” minuut : Mohamed Darri : 6 – 3

In precies 46 seconden zet de thuisploeg een krasselende prestatie en gelijke stand om in een royale voorsprong: match gespeeld ? Nu dan wel? Vergeet het maar. Een erg bedrijvige Ghislandi zoekt de doellijn op en brengt vanuit die hoek de bal strak voor doel waar vliegende doelman Maximilien Greco gespast opduikt en zijn tweede van de avond pot.

26’30” minuut : Maximilien Greco : 6 – 4

Yachou kaatst met Bouri aan de overzijde en plaatst dan de assist na goed kijken naar Morant in de bovenhoek.

27’53” minuut : Jawad Yachou : 7 – 4

Ook Mouscron blijft zoeken naar mogelijkheden. Ghislandi treft de staak maar een ver schot van Adriano Greco ziet Zemmouri niet op tijd vertrekken en Mouscron kruipt weer wat dichter bij.

31’25” minuut : Adriano Greco : 7 – 5

FT Antwerpen beseft dat de partij nog niet binnen is maar gaat dan te gemakkelijk in de fout en in minder dan 3 minuten loopt de foutenlast van 1 naar 4 stuks. Een nieuwe pegel van Ghislandi gaat via de vingertoppen van Zemmouri en de deklat in corner. Tijd voor een nieuwe time-out van Bachar. Hij drukt zijn jongens ongetwijfeld op het hart dat ook heel simpele acties succesvol kunnen zijn als ze maar snel genoeg worden uitgevoerd. Bouri en Bouzambou hebben alvast goed opgelet. Na de kaats mag Bouri afwerken.

36’35” minuut : Ali Bouri : 8 – 5

Mouscron neemt risico’s en bij balverlies is dat dadelijk. Met een strakke bal van op de eigen helft mikt Hamza Zaaf de negende in het lege doel aan de overzijde.

36’58” minuut : Hamza Zaaf : 9 – 5

Wedstrijd gespeeld? Alweer niet. Mouscron blijft aanklampen. Of Maximilien Greco nog de bal van Six devieert is niet helemaal duidelijk. Hij stoorde wel voldoende om Zemmouri te doen mistasten bij het afstandsschot.

37’20” minuut : Antony Six : 9 – 6

Die vliegende doelman is trouwens een targetman van straf kaliber. Wanneer Ghislandi weer heel diep gaat en dan de bal net als zo’n tien minuten eerder voor doel stuurt duikt Maximilien Greco gepast voor zijn verdedigers en laat Zemmouri kansloos.

37’55” minuut : Maximilien Greco : 9 – 7

Combinerend leggen Nesen en Bouri een minuutje later de eindstand eindelijk vast. Een verdienstelijke Nesen lukt zijn tweede doelpunt van de avond.

38’40” minuut : Dimitri Nesen : 10 – 7

Eindstand: 10 – 7

Besluit

FT Antwerpen wint, maar veel glans heeft deze prestatie niet. Zeven doelpunten incasseren tegen een staartploeg moet ook voor doelman Zemmouri en doelmantrainer Rampaert als een blamage aanvoelen. Mouscron deed meer dan mee en verdiende misschien zelfs een punt. De partij werd beslist in flitsen van telkens luttele minuten: van 0 – 0 naar 2 – 0 in 20 seconden; van 3 – 0 naar 3 – 3 in twee minuten; van 3 – 3 naar 6 – 3 in minder dan één minuut en tenslotte van 7 – 5 naar 9 – 7 in 80 seconden. Misschien een klein beetje raar om zo naar de wedstrijd te kijken, maar als er heel veel gebeurde in kleine fragmenten van de 40 minuten dat een wedstrijd duurt dan betekent dit meteen ook dat er niks of bijna niks te beleven viel in heel wat meer tijd. Veel doelpunten gezien, waarvan sommige heel fraai, maar toch een onvoldaan gevoel. Volgende week in Houthalen moet het beter tegen een team dat aanleunt bij de play-off kandidaten.